Ioannis Koufos

"

Ιωάννης Κουφός // private chef

Ο Ιωάννης Κουφός γεννήθηκε το 1981 στα Χανιά, όπου και μεγάλωσε. Η πρώτη του επαφή με την μαγειρική τέχνη ήταν,    όταν τελειώνοντας το σχολείο, φοίτησε στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ στον Ταυρωνίτη Χανίων τότε ήταν, που συνειδητοποίησε πως η μαγειρική, είναι κάτι περισσότερο για τον ίδιο από μια απλή λύση επαγγελματικής αποκατάστασης. Αποφασίζει το 2002 να συνεχίσει τις σπουδές του στη σχολή Le Monde απ’ όπου κι αποφοίτησε    με επιτυχία το 2004.

Η πολυετής ενασχόληση του σε εστιατόρια και ξενοδοχειακές μονάδες των Χανίων καθώς και η διαρκής ανάγκη να διευρύνει   τις γνώσεις του στο αντικείμενο του, τον οδήγησαν σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο Hotelier Education, όπου διετέλεσε καθηγητής επί οχτώ συναπτά έτη. Η διδακτική του καριέρα συνεχίζεται έως και σήμερα στα Ι.Ε.Κ ΔΕΛΤΑ 360. Παράλληλα συμμετέχει ως instructor σε εκπαιδευτικά σεμινάρια γύρω από την μαγειρική τέχνη, τη λειτουργία της κουζίνας, τη δημιουργία κι επίβλεψη μενού

Το 2012 έγινε μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης. Το 2014 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος έως και το 2017, μια περίοδος όπου η Λέσχη συμμετείχε και διοργάνωσε ποικίλες γαστρονομικές εκδηλώσεις. Ως αντιπρόεδρος υπήρξε οργανωτικό μέλος σε μια σειρά διαγωνισμών Παγκρήτιας αλλά και Πανελλήνιας εμβέλειας. Ενώ εκπροσώπησε τη Λέσχη σε διάφορα συνέδρια κι εκθέσεις όπως το παγκόσμιο συνέδριο γαστρονομίας το 2014 στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας, και το 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία χρόνια ο σεφ δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων με την οργάνωση κουζίνας και με την επιμέλεια μενού σε εστιατόρια και ξενοδοχεία εντός κι εκτός Κρήτης.

Οι γεύσεις και τα αρώματα του τόπου, που μεγάλωσε, καθώς και  η συνήθεια του Κυριακάτικου τραπεζιού με την οικογένεια του  και τα γαστρονομικά ταξίδια με φίλους, έδωσαν στο σεφ το ερέθισμα για τη δημιουργία του ioanniskoufos.gr.

Λίγα λόγια
από το CHEF

Η φιλοσοφία της μαγειρικής και των συνταγών μου

Η μαγειρική δεν έχει μυστικά!

Στον ιστότοπο αυτό κύριο μέλημα μου είναι να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές μου, οι οποίες περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό υλικά από την αγκαλιά της Ελληνικής γης που πέραν της γεύσης που προσδίδουν στη μαγειρική, έχουν απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας.

Οι συνταγές θα αποδίδονται απλά και κατανοητά  ενώ στο μεγαλύτερο μέρος τους θα μπορούν να καλύψουν την ανάγκη αναζήτησης μιας νέας συνταγής χωρίς περίπλοκα υλικά για το καθημερινό μας τραπέζι.

Οι συνταγές μας θα είναι χωρισμένες σε κατηγορίες για να είναι απλούστερη η αναζήτηση αυτών στον ιστότοπο μας. Τα υλικά που θα χρησιμοποιούμε, θα είναι σε γραμμάρια (όπου είναι δυνατόν) και θα έχουν ζυγιστεί μετά την επεξεργασία τους (πλύσιμο & καθάρισμα).

Παράλληλα στον site μας θα βρείτε αρκετές πληροφορίες & tips για τα υλικά και τα προϊόντα που θα διαχειριζόμαστε αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό τα μικρά μυστικά που κρύβει καθένα από αυτά.

Στο ioanniskoufos.gr η επικοινωνία , η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών είναι προτεραιότητα μας.

Ας περιπλανηθούμε μαζί σε αυτό τον υπέροχο  κόσμο της μαγειρικής!

Καλωσορίσατε! 

Ιωάννης Κουφός