Μοσχάρι με φασόλια χάντρες

Μερίδες
4-6
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
80 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
2/5

Υλικά

900 γρ μοσχάρι κιλού ή ελιά
60 γρ λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα κομμένα σε φέτες
450 γρ φασόλια χάντρες
1 σκ σκόρδο
250 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ τοματοπολτό
110 γρ ελαιόλαδο
4 πατάτες
½ ματσάκι μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Νερό ή ζωμό

Εκτέλεση

Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο με το μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πολτοποιημένο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα, σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί προσθέτουμε τη ντομάτα, τον τοματοπολτό, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε νερό ή ζωμό λαχανικών ή μοσχαριού μέχρι να καλυφθεί το κρέας, σκεπάζουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα.
Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, τα φασόλια και τις πατάτες τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ακόμα.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.