Αγριογούρουνο με μαύρα φασόλια γίγαντες

Μερίδες
4
Χρόνος προετοιμασίας
6 ωρες
Χρόνος μαγειρέματος
2 ωρες
Βαθμός Δυσκολίας
2/5

Υλικά

Το αγριογούρουνο είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κυνήγι, ένα κρέας με ιδιαίτερη γεύση με σωστή επεξεργασία μπορεί να γίνει ένα πολύ νόστιμο φαγητό και ο συνδυασμός με τα βουτυρένια έγχρωμα φασόλια γίγαντες δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Το αγριογούρουνο όπως και όλα σχεδόν τα κυνήγια χρειάζονται ένα καλό μαρινάρισμα, για να γίνει λίγο πιο τρυφερό το κρέας και να φύγει αυτή η μυρωδιά του κυνηγιού.

Για τη μαρινάδα
500ml νερό
250 ml κόκκινο κρασί
50 ml ξύδι κόκκινο
1 καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 πράσο χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης

Για το αγριογούρουνο
1,5 κιλό αγριογούρουνο κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 ml από τη μαρινάδα
80 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κλωναράκι θυμάρι
5 κ.σ. βαλσαμικο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
500 γρ γίγαντες έγχρωμους Πρεσπών ή Καστοριάς

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και προσθέτουμε μέσα το αγριογούρουνο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
Μόλις περάσει ο χρόνος μαριναρίσματος αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα, κράτα με λίγη από τη μαρινάδα που θα χρειαστούμε για το μαγείρεμα.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, βάζουμε το αγριογούρουνο να θωρακιστεί καλά από όλες τις πλευρές, έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και σβήνουμε με τη μαρινάδα.
Μόλις εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ από τη μαρινάδα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη δάφνη και το θυμάρι, το βαλσάμικο και το ζωμό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, μεταφέρουμε σε μία γάστρα σκεπάζουμε καλά και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μιάμιση ώρα, ωστόσο βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν σε αλατισμένο νερό.
Έπειτα προσθέτουμε τους γίγαντες μέσα στη γάστρα, αν έχει τραβήξει τα υγρά του προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα με 40 λεπτά.

Tips
Το φαγητό μπορείτε να το μαγειρέψετε με οποιοδήποτε άλλο κυνήγι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικό χοιρινό θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο ψησίματος.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κανονικούς γίγαντες ή φασόλια λευκά.