Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό αλατισμένο να βράσει ρίχνουμε μέσα τις αγωνίες καθαρισμένες και τις βράζουμε για 2-3 λεπτά, σουρώνουμε και σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά ρίχνουμε τις αβρωνιές, έτσι σοτάρουμε για λίγο μέχρι να ψηθούν τελείως και να πάρουν γεύση.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις αβρωνιές, τα χτυπημένα αυγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και σερβίρουμε.
- Tips
Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο η ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο κατά το σοτάρισμα αν θέλετε.
Αν σας αρέσει η πίκρα που βγάζουν οι αβρωνιές μπορείτε να μην τις βράσετε αλλά να τις σοτάρετε κατευθείαν.
Αν θέλετε να αφαιρέσετε τελείως την πίκρα βράστε σε μπόλικο νερό αλατισμένο.
Εδώ στην Κρήτη συνηθίζουμε να πίνουμε το ζουμί από τις αβρωνιές που έχουμε βράσει με στημένο λεμόνι σαν αφέψημα.