Burger γλυκοκολοκύθας με αβοκάντο

Μερίδες
4
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Για το μπιφτέκι κολοκύθας    
500 γραμμάρια κολοκύθα τριμμένη
200 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ασπράδια αυγού
1 κρεμμύδι ξερό
¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια παξιμάδι τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελαιόλαδο για την επάλειψη

Για τη σύνθεση
4 ψωμάκια μπριός για μπέργκερ
Σος αβοκάντο Δείτε εδώ
Φύλλα από μαρούλι
Καραμελωμένα κρεμμύδια Βρείτε πως θα φτιάξετε 

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα και την στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας,
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε δόσεις και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα και τα πολτοποιημένα μανιτάρια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο περίπου μισή ώρα.
Φτιάχνουμε μπιφτέκια περίπου 150, γραμμαρίων περνάμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C βαθμούς για 20 λεπτά ή σε ένα σχαροτήγανο.

Για τη σύνθεση
Ανοίγουμε τα ψωμάκια του burger στη μέση περνάμε και τα δύο με μαγιονέζα, στο κάτω ψωμάκι αλείφουμε Σε όλη την επιφάνεια σως αβοκάντο, από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια τα φύλλα μαρουλιού και σερβίρουμε.