Χαλβάς σιμιγδαλένιος λευκός με πορτοκάλι

Μερίδες
10-12
Χρόνος προετοιμασίας
.
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Ο χαλβάς ο σιμιγδαλένιος είναι ένα πολύ κλασικό γλυκό που αρέσει σε όλους και τρώγεται τη σαρακοστή αλλά και όλο το χρόνο.
Εκτός από την κλασική παρασκευή χαλβά μπορούμε να φτιάξουμε και κάτι πιο ιδιαίτερο και διαφορετικό χωρίς βούτυρο και χωρίς λάδι.
Για αυτούς που νηστεύουν και το λάδι κάποιες μέρες ή κάποια περίοδο, αυτός ο χαλβάς μπορεί να φαγωθεί.

1.400 ml νερό
150 ml χυμό πορτοκάλι
250 γρ ζάχαρη
250 γρ σιμιγδάλι χοντρό
3 κ.σ. μέλι
1 παστέλι
1 κ.σ. ανθόνερο ή ροδόνερο
1 βανιλίνη

Για τη διακόσμηση
Τριμμένο αμύγδαλο, κανέλα

Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη να βράσουν για 3-4 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε βροχηδόν το χοντρό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συγχρόνως με ένα σύρμα χειρός.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Τέλος προσθέτουμε το παστέλι σπασμένο στο μπλέντερ, το μέλι, τη βανίλια και το ανθόνερο ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα της αρεσκείας μας.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Tips
Αν αφαιρέσεις το μέλι ο χαλβάς αυτός μπορεί να σερβιριστεί και ως vegan επιλογή.