Χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλο τηγανιά

Μερίδες
4
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

400 γρ λουκάνικο χωριάτικο κοτόπουλο Πίνδος
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρέ
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μισές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
70ml ελαιόλαδο
110 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
1.κ.σ. σόγια σος
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Χυμό από μισό λεμόνι
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
150 γρ φέτα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη σόγια, την πάπρικα και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες, σοτάρουμε καλά και αποσύρουμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές να σοταριστούν καλά, έπειτα προσθέτουμε πάλι τα λουκάνικα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.