Φιλέτο στήθος κοτόπουλο σάλτσα από ψητές πιπεριές

Μερίδες
4
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο Πίνδος
4 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκ. σκόρδο
60 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. soya sauce
1 κ.σ. μουστάρδα
50 γρ ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
250 ml ζωμό κοτόπουλου
2 πιπεριές φλωρίνης ψητές
100 γρ φέτα
100 γρ φύλλα σπανάκι
10 τοματίνια κομμένα στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ αμύγδαλα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα περνάμε με αλεύρι, βάζουμε στο τηγάνι να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Αποσύρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Έπειτα προσθέτουμε τις ελιές το ζωμό κοτόπουλο, τη μουστάρδα, τη σόγια, ανακατεύουμε προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σκεπάζουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα το ελαιόλαδο τη φέτα και την πιπεριά Φλωρίνης, χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα.

Μόλις μαγειρευτεί το κοτόπουλο ρίχνουμε την πάστα από την ψητή πιπεριά, το σπανάκι, τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για πέντε λεπτά ακόμα.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.