Φρέσκα ζυμαρικά ντομάτας

Μερίδες
4
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος
3-4 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Τα φρέσκα ζυμαρικά φτιάχνονται πολύ εύκολα, αφιερώστε λίγο χρόνο και θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και πολύ διαφορετικά από τα συνηθισμένα.
Για ένα ξεχωριστό γεύμα ή δείπνο.

Τα ζυμαρικά με ντομάτα μπορείτε να τα συνδυάσετε με θαλασσινά, φρέσκα λαχανικά, σάλτσα ντομάτας με φρέσκο βασιλικό, σάλτσα αματριτσιάνα, σάλτσα πέστο βασιλικού.

400 γρ αλεύρι 00 (σκληρό)
40 γρ ντοματοπολτό
2 αυγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. νερό
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα πάγκο εργασίας κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά, τραβώντας αλεύρι σταδιακά από τα πλάγια, ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Εναλλακτικά μπορούμε να τοποθετήσουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και να ζυμώσουμε καλά, με γάντζο για περίπου 10 λεπτά.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα για ξεκούραση.

Με τη βοήθεια μιας μηχανής ζυμαρικών ανοίγουμε το φύλλο, προσθέτοντας πάντα έξτρα αλεύρι.

Κόβουμε με τη μηχανή αν έχει εξάρτημα για ταλιατέλες ή διπλώνουμε σε ρόλο και κόβουμε με το μαχαίρι.


Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά.

  • Tips
    Με το ίδιο ζυμάρι μπορούμε να κόψουμε οποιοδήποτε σχήμα θέλουμε ή να κάνουμε γεμιστά ζυμαρικά.
    Σκεπάζουμε καλά το ζυμάρι κατά τη διάρκεια από το ανοίγουμε γιατί μπορεί να μας ξεραθεί πολύ εύκολα.
    Τα φρέσκα ζυμαρικά θέλουν πολύ λιγότερο χρόνο βρασίματος από τα αποξηραμένα.
    Αν το ζυμάρι χρειαστεί υγρασία, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ζυμώματος τους.