Κις λορέν με φύλλο σφολιάτας

Μερίδες
6-8
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Απολαυστικό εύκολο και πολύ νόστιμο ορεκτικό, για το εορταστικό ή το κυριακάτικο τραπέζι.

1 φύλλο σφολιάτας
300 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ τυρί κρέμα
120 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
200 γρ γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε λεπτό καρέ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κ.γ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σουτάρουμε πολύ καλά το πράσο με τη γαλοπούλα.
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μία ταρτιέρα, κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν, τρυπάμε περιμετρικά το φύλλου με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 5 λεπτά.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε στην ψημένη σφολιάτα τη γαλοπούλα με το πράσο και από πάνω ομοιόμορφα το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

  • Tips
    Όταν βγει από το φούρνο μπορεί να είναι λίγο υγρή αλλά όταν κρυώσει θα σφίξει και θα μπορεί να κοπεί.
    Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
    Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος της κρέμας γάλακτος με γάλα.