Κοτόπουλο με παρμεζάνα και σπανάκι

Μερίδες
2-4
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
40 γρ λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
250 ml ζωμό κοτόπουλο
50 ml κρεμά γάλακτος
50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ σπανάκι χοντροκομμένο
80 ml λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στα τέσσερα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και τα αλευρώνουμε ελαφριά.

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με το βούτυρο να ζεσταθεί, περνάμε τα κοτόπουλα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, αφαιρούμε τα κοτόπουλα και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, το κοτόπουλο και τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το σπανάκι σιγώ μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Έπειτα σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με την παρμεζάνα, ρίχνουμε στο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε, μόλις βράσει για 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

  • Tips
    Προσοχή στο αλάτι γιατί θα προσθέσετε την παρμεζάνα και τη λιαστή ντομάτα και μπορεί να γίνει αλμυρό.
    Όταν ρίξουμε την κρέμα με την παρμεζάνα στο φαγητό δεν βράζουμε για πολύ ώρα και σε δυνατή φωτιά για να μην μα κόψει.
    Αν θέλετε μπορείτε αντί για παρμεζάνα να χρησιμοποιήσετε γραβιέρα.