Κουραμπιέδες παραδοσιακοί

Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20-25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

600 γρ βούτυρο
140 γρ ζάχαρη άχνη
8 γρ μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 βανιλίνη
Λίγο αλάτι
280 γρ αμύγδαλο καβουρντισμένα τριμμένα
50 γρ ανθόνερο

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ με φτερό βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια, το ανθόνερο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι.
Ανακατεύουμε το μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο.
Πλάθουμε μπαλάκια 25-30 γρ. το κάθε ένα και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε άχνη ζάχαρη και περνάμε από μέσα τους κουραμπιέδες, τοποθετούμε σε μια πιατέλα και κοσκινίζουμε από πάνω άχνη ζάχαρη.

  • Tips
    Αν δεν έχετε μίξερ θα αφήσετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει και θα ζυμώστε στο χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
    Αν δε σας αρέσει το ανθόνερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κονιάκ ή μισό κονιάκ μισό ανθόνερο.