Lemon curd

Μερίδες
4-6
Χρόνος προετοιμασίας
5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
5 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Φτιάξετε το πιο εύκολο σπιτικό Lemon Curd με μόλις τέσσερα απλά υλικά. Είναι γλυκό, ξινό, λείο και κρεμώδες, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.
Είναι ένα παχύρρευστο άλειμμα από φρέσκα λεμόνια, ζάχαρη, αυγά και βούτυρο.
Είναι λείο και κρεμώδες σε υφή, ιδανικό για επιδόρπια ή για πρωινό, τάρτες και γεμίσεις.

65 γρ χυμό λεμόνι
110 γρ ζάχαρη
2 αυγά
Ξύσμα από 1 λεμόνι
60 γρ βούτυρο παγωμένο σε μικρά κομμάτια
1 δόση βανιλίνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ξύσμα λεμονιού με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά, το χυμό λεμόνι, και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, βάζουμε πάνω στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς για 5-6 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανίλια, και με ένα μπίμερ ομογενοποιούμε.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, σφραγίζουμε σε ένα βάζο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

  • Tips
    Διατηρείτε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
    Ανακατέψτε καλά κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.