Μελομακάρονα

Μερίδες
45 – 50
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
25 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Μίγμα Α
650 γρ αλεύρι
130 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ καρύδι τριμμένο

Μίγμα Β
280 γρ χυμό πορτοκάλι
20 γρ χυμό λεμόνι
300 γρ ηλιέλαιο

Μίγμα Γ
3 γρ κανέλα τριμμένη
10 γρ σόδα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από μισό λεμόνι

Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
800 γρ ζάχαρη
150 γρ μέλι
1 ξύλο κανέλας
1/2 λεμόνι

Τριμμένα καρύδια για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι να βράσουν περίπου 6 – 7 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα
Στον κάδο του μίξερ με φτερό, ρίχνουμε το μείγμα Α και δουλεύουμε για ένα-δύο λεπτά βρίσκεται σε μέτρια ταχύτητα.
Έπειτα προσθέτουμε το μίγμα Β συνεχίζουμε το χτύπημα να
ομογενοποιηθούν τα υλικά και τέλος προσθέτουμε το μείγμα Γ αφήνουμε να πάρει δύο στροφές και αφαιρούμε από το μίξερ.
Κόβουμε τα μελομακάρονα 30 γρ πλάθουμε και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για 25 λεπτά.
Μόλις βγουν από το φούρνο τα βουτάμε στο σιρόπι ζεστά για 15” στραγγίζουμε καλά πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.