Πατάτες γιαχνερές με πράσο

Μερίδες
4-6
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Πατάτες γιαχνί ένα απόλυτα ελληνικό φαγητό, πού μαγειρεύεται όλο το χρόνο αλλά κυρίως τη μεγάλη σαρακοστή και τη μεγάλη εβδομάδα μιας και είναι νηστίσιμο φαγητό.
Εύκολο πολύ νόστιμο και μαζί με τα πράσα αποτελούν ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο.

1 κιλό πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
80 γρ ελαιόλαδο
2 πράσα ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. ντοματοπολτό
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο Δάφνης
250 γραμμάρια νερό
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρό καρέ.

Βάζουμε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο, σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Έπειτα ρίχνουμε και τις πατάτες και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα.

Ρίχνουμε τον ντοματοπολτό, την ντομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

  • Tips
    Προσπαθήστε να κόψετε τις πατάτες σε ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
    Μπορείτε να προσθέσετε μέσα πάστες ελιές ή όποιο άλλο είδος ελιάς σας αρέσει.