Πατατοσαλάτα με ταχίνι

Μερίδες
4
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

500 γρ πατάτες
10 τμχ ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
30 γρ ελιές ροδέλα πράσινες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

Για το dressing
80 γρ ελαιόλαδο
2 κ.σ ταχίνι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C και 40 με 45 λεπτά
Ετοιμάζομαι το dressing, σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα υλικά για το dressing μαζί με αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφού κρυώσουν οι πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρούς κύβους, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε απαλά να μη διαλυθούν οι πατάτες.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.