Όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το αλάτι αναμειγνύουμε με το χέρι μας ή με ένα κουτάλι ίσα-ίσα να ανακατευτούν δύο-τρία λεπτά.
Αφήνουμε 30 λεπτά για να κάνει αυτόλυση σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα με γάντζο ή με το χέρι μας 15 λεπτά.
Αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
Έπειτα κάνουμε το πρώτο δίπλωμα (ζύμωμα).
Σκεπάζουμε αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και κάνουμε δεύτερο δίπλωμα.
Σκεπάζουμε αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλα 30 λεπτά κάνουμε το τρίτο δίπλωμα.
Σκεπάζουμε αφήνουμε στην άκρη για τρεις ώρες να φουσκώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα κάνουμε ένα τελευταίο δίπλωμα, φορμάρω με δίνουμε σχήμα ( σε καλαθάκι βαν διαθέτουμε) και βάζουμε στο ψυγείο για 18 ώρες.
Μετά τις 18 ώρες προθερμαίνουμε μία γάστρα στους 250°C στο φούρνο για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε μέσα το ψωμί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 250°C, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200°C και τα τελευταία πέντε λεπτά με την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη.
- Tips
Όταν μιλάμε για διπλώματα ψωμιού (ζύμωμα), εννοούμε ότι πιάνουμε το ζυμάρι από τις άκρες και το διπλώνουμε προς τα μέσα γύρω-γύρω από όλες τις πλευρές του.
Πριν κόψετε το ψωμί αφήστε το να κρυώσει καλά.
Είναι μία αρκετά υγρή ζύμη μην φοβηθείτε και προσθέσετε πολύ αλεύρι.
Στην ουσία όσο πιο υγρή είναι η ζύμη τόσο μεγαλύτερη κόρα θα πετύχουμε στο ψωμί.