Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό χοντροκομμένο κρεμμύδι τους κόκκους πιπέρι και το ψάρι να βράσουν για 20-25 λεπτά.
Αποσύρουμε το ψάρι από την κατσαρόλα, σουρώνουμε τον ζωμό το κρατάμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε σταδιακά τα λαχανικά ξεκινώντας από την πατάτα και το καρότο, και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκύθι, και την πιπεριά, τέλος προσθέτουμε το σέλερι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και τον ντοματοπολτό.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο, βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα.Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, με κομμάτια από το ψάρι, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Tips
Μπορείτε αν θέλετε να κρατήσετε μερικά από τα λαχανικά που έχουν βράσει μέσα στη σούπα πριν την πολτοποιήσετε, για να τα σερβίρετε στο τέλος.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το ζωμό ψαριού, κι άλλο είδος ψαριού ή κόκαλα από ψάρι που έχετε φλερτάρει για να έχετε έναν δυνατότερο ζωμό.