Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο

Μερίδες
4
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
2/5

Υλικά

1 μεγάλο κοκκινόψαρο γύρω στα 1.200 1.300 γρ
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
4-5 κόκκους πιπέρι
2.500 λίτρα νερό

200 γρ πατάτες κομμένες σε καρέ
150 γρ καρότα κομμένα καρέ
200 γρ κολοκύθι κομμένο σε καρέ
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 φρ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξεφλουδισμένη ντομάτα κομμένη στα 8
1 κ.γ. ντοματοπολτό
80 γρ λευκό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
3-4 στήμονες κρόκο Κοζάνης
100 γρ ελαιόλαδο
Αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό χοντροκομμένο κρεμμύδι τους κόκκους πιπέρι και το ψάρι να βράσουν για 20-25 λεπτά.
Αποσύρουμε το ψάρι από την κατσαρόλα, σουρώνουμε τον ζωμό το κρατάμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε σταδιακά τα λαχανικά ξεκινώντας από την πατάτα και το καρότο, και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκύθι, και την πιπεριά, τέλος προσθέτουμε το σέλερι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και τον ντοματοπολτό.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό του ψαριού.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο, βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα.

Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο, με κομμάτια από το ψάρι, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  • Tips
    Μπορείτε αν θέλετε να κρατήσετε μερικά από τα λαχανικά που έχουν βράσει μέσα στη σούπα πριν την πολτοποιήσετε, για να τα σερβίρετε στο τέλος.
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το ζωμό ψαριού, κι άλλο είδος ψαριού ή κόκαλα από ψάρι που έχετε φλερτάρει για να έχετε έναν δυνατότερο ζωμό.