Ράμεν με κοτόπουλο

Μερίδες
2
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Το ράμεν είναι ιαπωνική σούπα.

Αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας ή μίσο, και με διάφορα συνοδευτικά, όπως κομμένο χοιρινό κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, νόρι φύκι.

Για το ζωμό
1 στήθος κοτόπουλο
1,2 λίτρα νερό
3 κ.σ. soya sauce
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. teriyaki sauce
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο
1 κλωναράκι σέλερι

Για το ράμεν
2 αυγά
120 γρ noodles
2 κ.σ. soya sauce
Λίγο σησαμέλαιο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένος σε πλάγια
1 καρότο κομμένο λεπτό ζουλιέν
100 γρ καλαμπόκι βρασμένο
Λίγο φρέσκο κόλιανδρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με όλα τα υλικά για το ζωμό και το φιλέτο κοτόπουλο ολόκληρο και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά.

Έπειτα τραβάμε το κοτόπουλο στην άκρη και όπως είναι ζεστό το μαδάμε με τα χέρια μας ή το κόβουμε σε λεπτές φέτες, σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη σε μία κατσαρόλα.

Βράζουμε τα αυγά 4 λεπτά σε νερό αλατισμένο, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρυώνουμε καλά με παγωμένο νερό.

Για το ράμεν
Σε δύο βαθιά μπολ μοιράζουμε τα noodles, ρίχνουμε από πάνω το ζωμό καυτό να βράζει, περιμένουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα noodles.

Μοιράζουμε σε κάθε μπολ το κοτόπουλο το φρέσκο κρεμμυδάκι το καλαμπόκι το καρότο και από ένα αυγό κομμένο στη μέση.

Ρίχνουμε από πάνω φρέσκο κόλιανδρο, από μία κουταλιά σόγια σε κάθε μπολ, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο σησαμέλαιο και σερβίρουμε.