Ρεβιθόρυζο με λεμόνι

Μερίδες
4
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
1 ώρα & 45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

450 γρ ρεβίθια
200 γρ ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
80 γρ ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1.800 γρ ζωμό λαχανικών ή νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με μπόλικο νερό να βράσουν για 15 λεπτά και ξαφρίζουμε, σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξανά ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το σκόρδο, την δάφνη, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθούν τα ρεβίθια.
Έπειτα αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο, ρίχνουμε το ρύζι, το χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά ακόμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, πιπέρι, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.