Ρολό κοτόπουλο Wellington με ψητές πατάτες

Μερίδες
4-6
Χρόνος προετοιμασίας
45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
2/5

Υλικά

Για το ρολό
1 ρολό κοτόπουλο Πίνδος
400 γρ μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
80 γρ ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 φέτες μπέικον
30 γρ μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό

Για τις πατάτες
500 γρ πατάτες baby
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
50 γρ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
30 γρ μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε με αντικολλιτικό χαρτί βάζουμε το ρολό κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμσμένο φούρνο στους 170°C 30 λεπτά.
Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει και με ένα πινέλο αλείφουμε την μουστάρδα σε όλη την επιφάνια.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το μίγμα των μανιταριών και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους, έπειτα προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το βούτυρο αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα πάγκο εργασίας απλώνουμε τη σφολιάτα και στρώνουμε πάνω το μπέικον και πάνω από το μπέικον απλώνουμε τα μανιτάρια, τοποθετούμε το ρολό στη μέση και τυλίγουμε, το κλείνουμε καλά αλείφοντας τις άκρες της ζύμης με χτυπημένο αβγό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε το ρολό σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και σερβίρουμε κομμένο σε φέτες, με τις baby πατάτες.

Για τις πατάτες
Πλένουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό αλατισμένο να βράσουν, τις κόβομε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το σκόρδο το δεντρολίβανο και τη ρίγανη και σοτάρουμε πολύ καλά, τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και σερβίρουμε