Σπαγγέτι με πέστο λιαστή ντομάτα και ελιές

Μερίδες
2
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

200 γρ σπαγγέτι
100 γρ σάλτσα πέστο βασιλικού
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 ντομάτες φρέσκιες
30 γρ ελιές ροδέλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα σπαγγέτι, (τα βράζουμε στον μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία).
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε την ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, το πέστο βασιλικού, και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε και τα ζυμαρικά και δυο κουταλιές (με την κουτάλα που σερβίρουμε τη σούπα) από νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, μόλις πάρουν βράσει, ρίχνουμε και τα σπαγγέτι κατευθείαν από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

  • Tips
    Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπαγγέτι ολικής άλεσης
    Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα