Ταραμοσαλάτα κλασική

Μερίδες
8-10
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
5 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

300 μπαγιάτικο ψωμί μόνο την ψίχα
150 γρ ταραμά (λευκός ή κόκκινος)
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 2 λεμόνια
280 γρ ελαιόλαδο ή μισό μισό με ηλιέλαιο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό και στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τον ταραμά με το σκόρδο και το λεμόνι και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά
Προσθέτουμε, το ψωμί, το μισό ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, το υπόλοιπο ελαιόλαδο το προσθέτουμε σε δώσεις ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε την ταραμοσαλάτα, μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά και ασπρίσει ο ταραμάς προσθέτουμε αν θέλουμε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σερβίρουμε.

  • Tips
    Αν σας ”κόψει” η ταραμοσαλάτα προσθέστε λίγο κρύο νερό και θα την σώσετε