Τιραμισού το κλασικό

Μερίδες
6-8
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Για την κρέμα μασκαρπόνε
250 γρ τυρί μασκαρπόνε
200 γρ κρέμα γάλακτος 35%
4 κρόκους αυγών
50 γρ ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη

Για το τιραμισού
100 ml espresso
1 δόση βανιλίνη
1 κ.γ. ζάχαρη
18-20 τμχ μπισκότα σαβαγιάρ

40 γρ κακάο άγλυκο σκόνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπεν μαρί (μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και από πάνω ένα σκεύος πυρίμαχο να εφάπτεται), σπαμε μέσα τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και όσο βράζει το νερό ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά με ένα σύρμα χειρός να παστεριωθούν τα αυγά.

Έπειτα χτυπάμε τα παστεριωμένα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν καλά, προσθέτουμε τη βανιλίνη και το τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

Αφού χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ, την ενσωματώνουμε με την κρέμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.

Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τον εσπρέσσο με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε, βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στον καφέ για δύο δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά και στρώνουμε στον πάτο του σκεύους που θα φτιάξουμε το τιραμισού, από πάνω βάζουμε μία στρώση από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο ξανά με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για μιάμιση ώρα, τα σκαλίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.