Βασκικό cheesecake με γιαούρτι

Μερίδες
6-8
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
45 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας
1/5

Υλικά

Το βασκικό τσιζκέικ είναι το τέλειο Ισπανικό cheesecake που σπάει όλους τους κανόνες, είναι ένα ξαδερφάκι του Αμερικανικού τσιζκέικ, χωρίς βάση και σε μία πιο απλή εκδοχή, έχει μία ιδιαίτερη νοστιμιά και το λατρεύουν όσοι το δοκιμάσουν.
Έχει λίγο άσχημη όψη καμμένου αλλά εκει είναι η νοστιμιά του όλη.
Εδώ θα βρείτε μία εκδοχή στην οποία έχω προσθέσει κόκκινα φρούτα και γιαούρτι που δίνουν ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση.

600 γρ τυρί κρέμα
3 αυγά
80 γρ ζάχαρη
1 δόση βανίλια
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμμάρια γιαούρτι
100 γραμμάρια κόκκινα φρούτα
30 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

Σε μίξερ με σύρμα ρίχνουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη βανίλια και ομογενοποιούμε.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το ομογενοποιούμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Με μία μαρίζ ανακατεύουμε λίγο να σιγουρευόμαστε ότι δεν έχει μείνει τυρί κρέμα στα τοιχώματα του μίξερ.

Σε μία φόρμα ζαχαροπλαστικής 22-23 εκ. προσθέτουμε χαρτί ψησίματος και σιγουρευόμαστε ότι τα έχουμε πιέσει καλά στις άκρες.

Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ ρίχνουμε από πάνω τα κόκκινα φρούτα και πιέζουμε ελαφρώς να μπουν μέσα στο μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220°C για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα τουλάχιστον και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή σιρόπι καραμέλα.

  • Tips
    Το cheesecake αυτό θα βγει από πάνω σκούρο καμμένο αλλά μη σας φοβίζει έτσι πρέπει να είναι.
    Όταν βγει από το φούρνο θα πρέπει να είναι ακόμα λίγο υγρό, μην περιμένετε να σφίξεις και μετά να το βγάλετε από το φούρνο.
    Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    Μπορείτε να παραβλέψετε και να αφήσετε εκτός γλυκού τα κόκκινα φρούτα εάν δεν θέλετε να τα προσθέσετε.